Cruiseturister slipper ut mest CO2 og legger igjen minst penger - klimarapport på vegne av NHO Reiseliv

November 14, 2019

 

Cruiseturister legger igjen minst penger på land og slipper ut mest CO2 av alle turistgrupper som kommer til Norge. – Vi må gjøre noe med de uakseptable utslippene fra cruise, sier NHO Reiseliv-direktøren.

 

Det viser en fersk rapport utarbeidet av byrået Stakeholder på vegne av NHO Reiseliv. Rapporten gir en oversikt over klimagassutslipp knyttet til ulike utenlandske turistgrupper, og setter utslippene opp mot det forbruket som genereres i Norge.

 

Les og last ned rapporten her.

 

Les artikkelen hos NHO Reiseliv her. 

 

Les mer om saken i Dagens Næringsliv her. 

 

– Hvis Norge skal vokse som en bærekraftig destinasjon må vi vite hvilke turistgrupper vi bør satse på fremover. Målet må være å tiltrekke oss flere turister med lavt klimaavtrykk, som blir her lenge, og som bidrar til lokal verdiskaping og sysselsetting, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.  

 

 

 

 

Please reload

Utvalgte saker

Greenhouse Gas Emissions Linked to Norwegian Tourism

1/10
Please reload

Nylige innlegg
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

E-post:

Svein@stakeholder.no

Linnea@stakeholder.no

Adresse: Karl Johans gate 8, 0154 Oslo

Org. nr: 994452096 mva

Stakeholder AS støtter Leger Uten Grenser