Video i strategisk kommunikasjon – ikke så vanskelig, egentlig

May 14, 2019

Å ta i bruk video i strategisk kommunikasjon kan virke både kostbart og komplisert. Men terskelen for å bruke video trenger ikke være så høy.

 

Legg en plan

Før du bestemmer hva slags type video du skal satse på, bør du tenke på hva du vil oppnå. Kanskje er det viktigst å vise frem administrerende direktør? Eller sitter dere på kunnskap som trengs å forklares på en enkel og rask måte? Kanskje alle seminarene bedriften din holder trenger å bli vist frem?

 

Klart budskap

Tenk på HVA det er du vil si. Lag et klart og tydelig budskap for hver film. Deretter kan du begynne å skrive manus.

 

Kom til poenget raskt

Skal du få folk til å gidde å se hele videoen din, må du også komme til poenget raskt. Her handler det om å gripe seeren etter kun et par sekunder. Dette gjelder spesielt for videoer som skal deles på sosiale medier (som de fleste jo skal). Etter du har fått seeren hekta på kroken, kan du gå dypere inn i temaet.

 

Velg riktig type video

Vil du vise frem ekspertisen til en spesifikk person? Lag enkle filmer der de snakker direkte inn i kameraet (bruk gjerne smarttelefon-kamera og en liten mikrofon), og legg på tekst etterpå. Film helst ved et vindu eller ute der det er plenty av naturlig lys.

 

Trenger du å forklare et interessant fenomen på en enkel måte? Bruk gjerne enkle «explainer»-videoer. Bruk bilder eller enkle videoer i bakgrunnen, og forklarende tekst. À la dette:

 

 

 

Tenk på seeren

Hvor og via hvilken kanal kommer publikumet ditt til å se på videoen? Er det på PC-en på jobb eller på mobilen mens de sitter på toget hjemover?

 

Videoer som skal deles i sosiale medier, bør tilpasses vertikalt format. Dessuten bør man vurdere hva som passer best, kvadratisk eller avlangt? Og hvor i bildet bør teksten ligge for at alle skal kunne se den? De fleste ser også videoer uten lyd, så hele videoen bør gi mening og være interessant uten lyd. Ha seeren i fokus!  

 

La deg inspirere, lån ideer fra andre

Før man setter i gang med video kan det være lurt å gjøre litt research. Ser du et selskap som bruker video på en kreativ måte? Prøv å gjøre det samme da vel!

 

Ønsker du å komme i gang med video? Ta kontakt med meg på Linnea@stakeholder.no så kan vi legge en plan.

 

 

 

 

Please reload

Utvalgte saker

Greenhouse Gas Emissions Linked to Norwegian Tourism

1/10
Please reload

Nylige innlegg
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload

E-post:

Svein@stakeholder.no

Linnea@stakeholder.no

Adresse: Karl Johans gate 8, 0154 Oslo

Org. nr: 994452096 mva

Stakeholder AS støtter Leger Uten Grenser